Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kisah MalayaKisah Malaya

Uncategorized

> Perompak ajak keluar ‘dating’, Mangsa terlalu cantik untuk dirompak

Gambar hiasan

Seorang lelaki telah ditahan selepas disyaki melakukan rompakan bersenjata di sebuah kediaman di Indianapolis. Dia bagaimanapun sempat mengajak mangsa keluar ‘dating’ sejurus menambahnya sebagai kenalan di Facebook.
Wanita itu, Amber Beraun (mangsa) sedang menyemak suratnya sebelum Damien Boyce (suspek) didakwa menahannya dengan pistol. Suspek merompak wang tunai sebanyak AS$100.
Amber Beraun berkata lelaki itu kemudian memintanya mencari akaun Facebook dan menambahnya sebagai kenalan ketika suspek hanya memerhati.

Damien Boyce memberitahu Amber Beraun bahawa dia akan menggantikan wang wanita itu sebelum melarikan diri dengan basikal. Beraun kemudian menerima satu mesej Facebook daripada Boyce memberitahunya bahawa dia ingin berjumpa dengannya.

“Lihat saya akan membayar kembali wang anda, ia adalah cara untuk bertemu tetapi anda terlalu cantik untuk dirompak,” kata satu daripada mesej Boyce.
Boyce ditahan kerana melakukan rompakan bersenjata pada hari Rabu. Dia juga didakwa memiliki sepucuk pistol sebagai penjenayah.
Tambahan pula, dia turut ditahan seminggu sebelum itu kerana merompak hingga mengakibatkan kecederaan selain dituduh telah menembak dua individu dan memukul seorang lagi dengan batu dalam kejadian itu.
“Dia (Boyce) benar-benar cuba merompak barang-barang saya sendiri, tetapi dia menghilangkan rasa selamat saya dari rumah saya sendiri,” kata Beraun.
Sumber: Astro Awani
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Uncategorized

NAIROBI, KENYA –  Seorang wanita di  Kajiado, Kenya mengurung dirinya di dalam rumah bersama dua anaknya sebelum membakar kediaman tersebut selepas mendapat tahu bahawa...

Uncategorized

Walaupun sedang menjalani hukuman juvana di sebuah pusat pemulihan, empat pelajar perempuan ini nampaknya masih lagi berkelakuan tidak bermoral. Empat orang pelajar perempuan yang...

Uncategorized

Seorang wanita di Vietnam dilihat hanya tergelak selepas peragut berjaya melarikan diri bersama rantai emas miliknya. Kejadian itu dilaporkan berlaku ketika wanita tersebut sedang...

Uncategorized

Seorang pelajar perempuan telah menjadi mangsa rakannya sendiri apabila dia dikelar. Mangsa telah dikelar dengan menggunakan sejenis pisau dapur. Kejadian ngeri itu telah berlaku...