Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kisah MalayaKisah Malaya

Uncategorized

> [VIDEO] ‘Ayam Masak Blue Lemon’ di kafe buat ramai geleng kepala

Terdapat banyak makanan di kafe universiti yang disediakan buat para pelajar bergantung kepada pemilik kafe dan kebanyakannya sedap-sedap belaka.

Sebagai contoh, banyak lauk yang dimasak untuk memudahkan para pelajar supaya tidak perlu lagi beli makanan di kawasan luar. Tambahan pula, harga yang ditetapkan adalah lebih murah.

Namun, lain pula yang terjadi apabila baru-baru ini tular dalam sebuah video apabila lauk di kafe ini sama seperti minuman di bazar telah meraih tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @nayliamandaa  di TikTok, kelihatan seorang individu sedang merakam pelbagai jenis lauk kampung di sebuah kafe universiti.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah lauk ayam berwarna biru yang kelihatan sama seperti minuman blue lemon. Dalam lauk itu juga dilihat terdapat banyak kepingan lemon dan kuah yang banyak.

Selain daripada lauk ini, terdapat banyak lagi lauk-lauk kampung lain yang disediakan namun itu sahaja lauk yang kelihatan agak pelik.

“Kenapa macam air biru yang selalu jual kat pasar malam tu haha” – Netizen

Advertisement. Scroll to continue reading.

Susulan tularnya video berkenaan, kini ia mencecah sehingga 1.3M views, 124.9K likes dan 2,028 comments di TikTok.

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terkejut melihat lauk tersebut dan tertanya-tanya apakah jenis lauk itu sebenarnya.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Agaknya lauk apa tu ya?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Seismik

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Uncategorized

NAIROBI, KENYA –  Seorang wanita di  Kajiado, Kenya mengurung dirinya di dalam rumah bersama dua anaknya sebelum membakar kediaman tersebut selepas mendapat tahu bahawa...

Uncategorized

Walaupun sedang menjalani hukuman juvana di sebuah pusat pemulihan, empat pelajar perempuan ini nampaknya masih lagi berkelakuan tidak bermoral. Empat orang pelajar perempuan yang...

Uncategorized

Seorang wanita di Vietnam dilihat hanya tergelak selepas peragut berjaya melarikan diri bersama rantai emas miliknya. Kejadian itu dilaporkan berlaku ketika wanita tersebut sedang...

Uncategorized

Seorang pelajar perempuan telah menjadi mangsa rakannya sendiri apabila dia dikelar. Mangsa telah dikelar dengan menggunakan sejenis pisau dapur. Kejadian ngeri itu telah berlaku...