Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kisah MalayaKisah Malaya

Uncategorized

> Pengarah drama dakwa disantau

Seorang pengarah drama yang cuma mahu dikenali sebagai C telah memberitahu dirinya semakin sembuh selepas terkena santau angin sejak empat bulan yang lalu.

Menerusi laporan daripada Harian Metro, C telah mendapatkan rawatan dengan pengamal perubatan Islam dan tradisional sepanjang tempoh tersebut.

Saya memang tak sangka kena santau angin daripada pihak yang tak dikenali. Saya ingatkan tompok putih seperti terbakar di muka kerana kesan panau atau kerana salah guna ubat. Saya ambil keputusan berjumpa pakar dermatologi untuk dapatkan nasihat serta buat rawatan wajah tapi hasilnya tak berjaya juga.

Doktor melihat ada sesuatu yang tak kena dan akhirnya mencadangkan saya berjumpa dengan pengamal perubatan Islam bagi merujuk lanjut masalah ini.

Menurut C, badannya kini sudah semakin pulih dan kulit mukanya sudah kembali seperti biasa selepas mendapatkan rawatan  yang disarankan. Tambahnya lagi, dia sempat berjumpa dengan seorang ustazah ketika menjalani penggambaran di Kuantan, Pahang. C terkejut apabila mendengar cerita daripada Kak Ina ketika mendapatkan rawatan tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Belum duduk untuk rawatan lagi, kak Ina dah beritahu saya kena sihir iaitu santau angin. Apa yang dia katakan membuatkan saya tergamam sekejap apabila mendengarnya. Saya sendiri rasa ada sesuatu yang lain kerana sudah enam bulan alat kelamin saya gagal berfungsi dengan sempurna.

Itulah sebabnya saya terdetik untuk berubat secara Islam. Kerja jahat ini dilakukan oleh bomoh dari negara seberang bertujuan merosakkan semua yang ada pada saya. Gambar saya juga digantung di atas bara api agar saya rasa sesak nafas.

Ujar si C lagi, selain berjumpa dengan Kak Ina, dia turut berjumpa dengan pengamal perubatan Islam yang dikenali sebagai Abang Ijol di Johor. Tambahnya pula, lelaki itu turut memberitahu perkara yang sama. Di samping itu, C memberitahu dia terkejut apabila Abang Ijol memberitahu bahawa gambarnya turut digantung di atas bara api agar dirinya akan berasa sesak nafas. Hal tersebut mempunyai kaitan dengan wajahnya yang seakan terbakar.

Ditanya adakah dia mengesyaki sesiapa yang melakukan perbuatan terkutuk itu, C memaklumkan bahawa yang dia sukar untuk memastikan identiti individu yang tergamak melakukan kerja syirik tersebut.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: OhBulan, Harian Metro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Uncategorized

NAIROBI, KENYA –  Seorang wanita di  Kajiado, Kenya mengurung dirinya di dalam rumah bersama dua anaknya sebelum membakar kediaman tersebut selepas mendapat tahu bahawa...

Uncategorized

Walaupun sedang menjalani hukuman juvana di sebuah pusat pemulihan, empat pelajar perempuan ini nampaknya masih lagi berkelakuan tidak bermoral. Empat orang pelajar perempuan yang...

Uncategorized

Seorang wanita di Vietnam dilihat hanya tergelak selepas peragut berjaya melarikan diri bersama rantai emas miliknya. Kejadian itu dilaporkan berlaku ketika wanita tersebut sedang...

Uncategorized

Seorang pelajar perempuan telah menjadi mangsa rakannya sendiri apabila dia dikelar. Mangsa telah dikelar dengan menggunakan sejenis pisau dapur. Kejadian ngeri itu telah berlaku...