Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kisah MalayaKisah Malaya

Uncategorized

> Doktor panjat perut ibu, Tarik kepala bayi semasa bersalin

Seorang doktor sedang disiasat selepas dilaporkan telah memanjat perut seorang ibu hamil dan turut menarik kepala bayinya keluar semasa bersalin di Hospital das Clinicas da UFMG yang terletak di kawasan kejiranan Santa Efigenia, Belo Horizonte, Brazil.

Menerusi laporan Daily Mail, ibu kepada bayi tersebut, Ranielly, telah datang ke hospital pada usia kandungannya mencecah 28 minggu. Ranielly bimbang dengan tekanan darah tingginya, sebelum doktor memaksa bersalin tujuh hari kemudian.

Ketika proses kelahiran, pakar obstetrik meminta bapa kepada bayi tersebut untuk memerhatikan prosedur kelahiran isterinya dengan teliti.

Difahamkan juga, bayi tersebut masih hidup dan sihat kerana mulut bergerak dan matanya berkedip ketika itu.

Dalam kejadian menyedihkan, doktor naik ke atas perut wanita mengandung itu untuk cuba menarik bayi keluar sehingga kepala bayi tersebut terputus.

Berhubung isu tersebut, pihak hospital didakwa memaksa keluarga mangsa menandatangani dokumen dengan tujuan untuk menyembunyikan insiden traumatik tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun begitu, selepas membuat laporan polis, pihak hospital membuat permohonan maaf kepada keluarga mangsa serta menanggung segala perbelanjaan bagi pengebumian bayi tersebut.

 

Sumber: OhBulan, Daily Mail

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Uncategorized

NAIROBI, KENYA –  Seorang wanita di  Kajiado, Kenya mengurung dirinya di dalam rumah bersama dua anaknya sebelum membakar kediaman tersebut selepas mendapat tahu bahawa...

Uncategorized

Walaupun sedang menjalani hukuman juvana di sebuah pusat pemulihan, empat pelajar perempuan ini nampaknya masih lagi berkelakuan tidak bermoral. Empat orang pelajar perempuan yang...

Uncategorized

Seorang wanita di Vietnam dilihat hanya tergelak selepas peragut berjaya melarikan diri bersama rantai emas miliknya. Kejadian itu dilaporkan berlaku ketika wanita tersebut sedang...

Uncategorized

Seorang pelajar perempuan telah menjadi mangsa rakannya sendiri apabila dia dikelar. Mangsa telah dikelar dengan menggunakan sejenis pisau dapur. Kejadian ngeri itu telah berlaku...