Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kisah MalayaKisah Malaya

Uncategorized

> Lelaki tumbuh ‘ekor’ dapat layanan istimewa

Seorang remaja lelaki dianggap selebriti di kampungnya apabila mempunyai keadaan fizikal yang unik malah ada penganut Hindu lain yang menganggapnya sebagai jelmaan semula dewa monyet, Hanuman.

Suresh, 14 tahun, dari sebuah kampung kecil di Madhya Pradesh, India dilahirkan dengan ekor rambut yang kini sudah tumbuh sepanjang kira-kira 60 sentimeter di belakang badan.

Rumah keluarganya di Barwani seringkali dikerumuni orang ramai. Penduduk kampung lain akan membawa pelbagai buah untuk mendapat berkat hampir setiap hari.

Walaupun begitu, bagi Suresh sendiri dia tidak suka akan perhatian yang diberikan seperti itu dan mahu memotong ‘ekor’ berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hal ini kerana terdapat rakan sebaya yang cemburu lalu bertindak untuk membulinya.

Suresh pernah cuba memotong rambut tersebut ketika berusia lima tahun dengan bantuan bapanya, namun jatuh sakit tidak lama selepas itu.

Malah, keluarga remaja tersebut risau sekiranya suatu hari nanti penduduk menghalang Suresh daripada mendirikan rumahtangga kerana mengikut mitos, Hanuman tidak pernah berkahwin.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Uncategorized

NAIROBI, KENYA –  Seorang wanita di  Kajiado, Kenya mengurung dirinya di dalam rumah bersama dua anaknya sebelum membakar kediaman tersebut selepas mendapat tahu bahawa...

Uncategorized

Walaupun sedang menjalani hukuman juvana di sebuah pusat pemulihan, empat pelajar perempuan ini nampaknya masih lagi berkelakuan tidak bermoral. Empat orang pelajar perempuan yang...

Uncategorized

Seorang wanita di Vietnam dilihat hanya tergelak selepas peragut berjaya melarikan diri bersama rantai emas miliknya. Kejadian itu dilaporkan berlaku ketika wanita tersebut sedang...

Uncategorized

Seorang pelajar perempuan telah menjadi mangsa rakannya sendiri apabila dia dikelar. Mangsa telah dikelar dengan menggunakan sejenis pisau dapur. Kejadian ngeri itu telah berlaku...